Симеон Сакскобургготски: Никога нищо не съм обещавал!

Архив София

25-06-2012, 20:22

Снимка:

kingsimeon.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

"Познавам генерала (Бойко Борисов - бел. ред.), разбира се. Бил съм и аз там, където е той сега и ми е много трудно да давам някакви оценки, защото човек трябва да е на неговото място, за да може да прецени", казва Сакскобургготски.

Никога нищо не съм обещавал, заявява Симеон Сакскобургготски в интервю за испанския вестник „Нова дума", препечатано от официалния сайт на Сакскобургготски.

Къде съм обещал? Може би съм споменал нещо, може би съм казал, че това целим, но да съм обещал - не. Но човекът си е наумил, че това трябва да стане и Симеон го е обещал, коментира експремиерът, отговаряйки на въпрос за Бойко Борисов.

Познавам генерала, разбира се. Бил съм и аз там, където е той сега и ми е много трудно да давам някакви оценки, защото човек трябва да е на неговото място, за да може да прецени, казва още Сакскобургготски.

По думите му - относно обещанията - „същото става с генерала и оттам вече имаме тия пикове от надежди, очаквания и после - спад".
Пак виждам една черта - очакванията. Колко хора какво ли не очакват или очакваха от него; и с мен беше същото, обяснява създателят на НДСВ.

По темата за царските имоти Сакскобургготски коментира - Мисля, че има немалко хора, които просто не са еволюирали и са останали с мисленето си от периода 1946-1989 г.
Те си имат твърди предубеждения, които нямат разбиране или симпатия към частната собственост, да не говорим за политическите предубеждения, които вече засягат конкретни лица. Така е било, през тези 50 години.

Кажете ми тия имоти били ли са някога на народа, задава на свой ред Симеон въпрос.

 Цялото интервю със Симеон Сакскобургготски четете ТУК