Недостиг на асфалт заради ударни ремонти

Архив Бургас

25-06-2012, 09:03

Снимка:

novini.bg

Автор:

в. Новинар

Всичко от Автора

„Чака ни горещо лято, много строене. Понякога не ни стигат битумът, асфалтът и камъкът. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите”, изтъкна министър Лиляна Павлова.

Недостиг на материали заради ударно асфалтиране, отчитат от строителното ведомство. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Чака ни горещо лято, много строене. Понякога не ни стигат битумът, асфалтът и камъкът. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите”, изтъкна тя. По думите й само на автомагистрала "Тракия" се правят над 50 проби на материали на денонощие.

Въз основа на всички тестове имаме над 16 000 документа на качеството и изпитванията, които правим, уточни министърът. Павлова съобщи още, че комисарят по регионална политика Йоханес Хан идва на посещение у нас другата седмица. Той ще бъде у нас на 30 юни, като целта му е да се направи обществен дебат по Дунавската стратегия.

Срещата ще бъде във Видин, където Хан ще инспектира моста, който свързва града с Калафат. Ще се организира и учение по реката за спасяване, каза още Павлова. Тя бе категорична, че ще се настоява за специално резервиран бюджет, тъй като във Видинския регион трябва да се осъществят много проекти и дейности. Идеята е да спре да се определя като най-бедния регион, обясни министърът.

За да може Дунавската стратегия да не е поредният стратегически документ, сега е време да се напълни със съдържание и да се осигури финансов ресурс, подчерта Павлова. Тя допълни, че на 1 юли в 9 ч. сутринта официално ще бъде открит ЛОТ 2 на магистралата от Стара Загора до Нова Загора. Нашата цел е Йоханес Хан заедно с министър-председателя да прережат лентата на ЛОТ 2.

Програмата за енергийна ефективност започва също на 1 юли, изтъкна дамата.Тя каза още, че тази сряда ще е честването за 130-годишнина на министерството, която ще бъде отбелязана с изложба в градинката на Софийския университет. "Досега не е имало жена – министър на регионалното развитите. Това е голяма чест и отговорност за мен", заяви Павлова.