Морето на властта не е солено

Архив Бургас

25-06-2012, 09:08

Снимка:

shashki.blog.bg

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

Дори в Слънчев бряг всеки може да си запази стая в правителствената база на доста по-ниски цени в сравнение с останалите хотели по родното Черноморие

Морето в почивните бази на властта и този сезон няма да е никак солено.

Дори в Слънчев бряг всеки може да си запази стая в правителствената база на доста по-ниски цени в сравнение с останалите хотели по родното Черноморие, пише в. "Труд".

Нощувката за двама души излиза 70 лв. в активния сезон от 1 юли до 31 август. По 100 лв. на ден се плаща в луксозните апартаменти в правителствената станция. Няма разлика в тарифите между министри, депутати, чиновници и простосмъртни.

На всеки почиващ освен закуска, която върви с нощувката, се полагат два шезлонга и чадър с определено място. Докато в правителствената база в Слънчев бряг цените са еднакви за всички, в почивните бази на Министерството на отбраната военнослужещите ползват предимство при записване и значителна отстъпка.

Легло във ВИП апартамент на военния хотел "Флагман" в курорта Св. Константин струва 10 лв., като в цената влизат три яденета, басейн и паркинг. Това е обаче тарифата за военнослужещи. За външни хора цената е на помещение - целият апартамент струва 90 лв. на вечер.

Министерството на отбраната разполага с цяла мрежа от почивни бази. Освен в Св. св. Константин и Елена край Варна станции на униформените има и в Обзор, Несебър, Созопол и "Сарафово".

Шкембе чорба за 2,40 лева ще могат да си поръчват депутатите в станцията на Министерския съвет в Слънчев бряг това лято. За сравнение на бургаските капанчета край морето, където се смята че чорбата е хит, купичката е само с 10 стотинки по скъпа.
Цените в менюто на народните избраници вече не са тънки, както преди години. Прословутото депутатско кюфте върви, както си е нормално по ресторантите - по 1,20 лева. Толкова струва и кебапчето. На същата цена е и тараторът, а порцията пържени картофи е 2,40 лв.

Най-луксозната държавна база за почивка на българското Черноморие - резиденция "Евксиноград" край Варна, отваря врати за всички граждани.От 120 до 700 лв. на нощ струва удоволствието да разбереш как управниците ни се спасяват от жегите в лятната резиденция, построена за княз Александър I Батенберг.Най-скъпата нощувка е в мезонета на Фердинандовата къща.120 лв. излиза наемът на бунгало на брега на морето край царския дворец.

На народни цени почиват на море и служителите на МВР. В най-добре поддържания блок от почивната станция в курорта Св. св. Константин и Елена - хотел "Тилия", места няма. Стаите са ремонтирани, плажът е на една ръка разстояние, детски площадки и тенис корт чакат семействата на униформените. 

По Южното Черноморие МВР разполага с три бази. На юг най-предпочитана от полицаите е станцията в Созопол с едноетажни вили. Мястото е съвсем близо до плажа Харманите край Райския залив.
Вила за купони в Шабла

Най-подходящото място за почивка с голяма приятелска компания е Шабла. Там в комплекса на Министерския съвет всеки може да наеме цяла вила срещу 450 лв. на нощ в активния сезон.