Пак върнаха на прокуратурата делото Гранити

Архив Бургас

25-06-2012, 13:50

Снимка:

архив БургасУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Причина за това се оказа един от томовете с материали в кориците на делото, който е налице, но е пропуснат в описа. Това даде повод на защитата да поиска да не се дава ход на делото.

Мегапроцесът за убийството на строителния предприемач Стоян Стоянов за пети пореден път бе върнат на прокуратурата за доработване, въпреки множеството мерки за подковаване с резервни адвокати, прокурори и запасен съдия.

Причина за това се оказа един от томовете с материали в кориците на делото, който е налице, но е пропуснат в описа. Това даде повод на защитата да поиска да не се дава ход на делото докато не се отстрани това процесуално нарушение.

Мотивите на юристите бяха, че по този начин се нарушава правото на защита на клиентите им, тъй като на практика по този начин не са им предявени всички доказателства в процеса. Тяхното желание бе подкрепено и от самите обвиняеми. 

Както БургасУтре писа петима са обвиняемите за смъртта на Стоян Стоянов, съсобственика на фирмата за строителни материали “Гранити”. Това са Станислав Михайлов, бивш шеф на АДВ, юристът Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Стоянов Петров.

36-годишният Стоян Стоянов изчезна на 6 март 2008 г. Първоначално досъдебното производство бе за отвличане срещу неизвестен извършител. Малко след това обаче разследвашите сметнаха, че Стоянов е убит, което по-късно бе потвърдено.