Две златни отличия за Корсар

Архив Бургас

25-06-2012, 19:08

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Младите бургаски фехтовачи от клуб „Корсар” Цветелина Костадинова и Стилиян Гаджев се окичиха със златни медали от турнира.

Над сто състезатели от шест страни взеха участие в  първия в историята на града ни международен турнир по фехтовка За купата на кмета на Бургас.

Младите бургаски фехтовачи от клуб „Корсар” Цветелина Костадинова и Стилиян Гаджев се окичиха с две златни отличия от турнира.

По време на награждаването от кмета на град Бургас  Димитър Николов, стана чсно, че  Общинското ръководство следи с интерес и е оценило по достойнство изключително бързото развитие на ”кралския спорт” в град Бургас и ентусиазма и упоритата работа на Бургаските треньори по фехтовка.

Регионалния директор на Академия Етрополски и председател на фехтовален клуб „Корсар” Диан Зайков след срещата с кмета заяви:

„За нас фехтовачите от Академия Етрополски от самото начало е ясно, че г-н Николов и неговия екип имат много ясна визия за спортното развитие на града и огромната важност на спорта за израстването на децата и всички граждани на Бургас.

Община Бургас ще предостави две помещения и фехтовално оборудване и сега ще можем целодневно да  разкриваме тайните на фехтовалното изкуство на децата от всички Бургаски училища, ще можем да започнем работа с най-малките /особено популярните групи „мини” за Деца от 4 до 9 год./,ще задоволим и големия интерес към фехтовката сред по-възрастните и естествено да развиваме младите бургаски фехтовални таланти – сподели още Зайков.

Бургас има амбицията догодина да организира първите национални ученически игри по фехтовка в България,а международния турнир за купата на кмета да се утвърди,като един от най-силните в Европа.”