Пътувайте с най-добрите джаджи през лятото

Архив Бургас

26-06-2012, 09:08

Автор:

в. 24 часа

Всичко от Автора

Дрехи и сувенири можете да си купите отвсякъде, но понякога липсата на качествен кабел или друго миниустройство може да вгорчи почивката ви, казват пътешествениците. 

Лятото вече дойде и е време да стягаме куфарите за традиционната ваканция. Добрите туристи се отличават по това, че организират багажа си. А това в последните години означава вземането на по-малко дрехи и на повече джаджи, които ще са ви изключително полезни по време на почивката.

Дрехи и сувенири можете да си купите отвсякъде, но понякога липсата на качествен кабел или друго миниустройство може да вгорчи почивката ви, казват пътешествениците. За това британският вестник "Индипендънт" направи подбор на най-полезните джаджи, които е добре да сложите в куфара си по време на почивката, независимо дали тя ще е обикаляне из непозната страна, или просто мързеливо излежаване на плажа.

За да пестите място от книги, може да ги прехвърлите на електронен четец. Не се разделяйте обаче с устройства, снабдени със слънчеви батерии, могат да се окажат много полезни.

Ако сте на път и искате да слушате всички една и съща музика, без да притеснявате околните в самолета или автобуса, вече има начин за това. Слушайте заедно с приятелите си музика от своя смартфон или айпод. 
Тази хитроумна джаджа ви позволява да свържете 5 чифта слушалки с вашето музикално устройство. Това може да се окаже много полезно, особено ако пътувате с много деца и със само едно устройство с музикални записи.

"Екстремна батерия"

Използвайте слънчевата енергия, така вашите джаджи никога няма да се изтощят. "Пауърмъни икстрийм" е батерия, която е снабдена със слънчев панел. Може да запази акумулираната в нея енергия до една година и е винаги на разположение, за да зареди вашия телефон, лаптоп или таблет. Затова някои я наричат "екстремна". Изключително удобна за дълги преходи, алпинисти и пещерняци. Много подходяща за командировки на открит терен.

Монитор за слънце

Когато сме във ваканция, искаме да вземем максимум от нея. Не прекалявайте обаче със слънцето. Този джобен монитор ви показва колко дълго може да останете на открито, като прави преценка според UV лъчите, вида на слънцезащитния крем и типа на вашата кожа. Устройството има таймер за броене, дигитален часовник и графика, която може да ви покаже колко е опасно слънцето във всеки един момент.

Възглавничка за деца

Хубаво е да бъдеш отново дете, за да можеш да изпробваш свежата детска възглавничка за път в самолета. "Крачетата" на възглавницата се съединяват с магнити зад врата на малчугана, а кръглата форма не позволява на главата да се накланя встрани.
Възглавничката е ортопедична и позволява максимален комфорт на малките деца и на родителите им по време на полет.

Фотоапарат TG-320

Ако ще пътувате на екскурзия или на почивка и нямате фотоапарат, помислете за компактен вариант. Този 14-мегапикселов апарат е идеален за спорт на открито. Той издържа на налягане под вода до 3 метра, усилен е срещу удари и е изработен от материали, които издържат на студ и топлина. Можете да снимате и клип под водата. Има много добро качество на изображението.

USB карточетец

Карточетецът, който е с USB изход, е от голяма помощ, ако трябва да прехвърлите снимките от апарата на компютъра си, а батерията ви в момента е изтощена.
Прехвърлете картата от камерата в четеца и след това го включете към USB входа на компютъра. Съвсем просто е. Така винаги ще може да гледате снимките си дори когато батериите на камерата ви имат нужда от зареждане.

Лепкава постелка държи телефона

Ако пътувате с кола и искате телефонът да ви е пред очите, просто си поставете на таблото постелката Grippy Pad. Тази силиконова повърхност е така направена, че задържа поставените върху нея предмети без какъвто и да е магнит или друго залепящо средство. 
Просто сложете върху нея смартфона или дори таблета си и те ще залепнат там като с магия. Изключително удобно е, особено ако използвате телефона си за навигация.

Пътнически адаптор

Адапторът "Тъми" ще ви е абсолютно необходим, за да включвате техниката си в електрическата мрежа в страната, където пристигате. Този уред има разнообразни функции и може да работи в 150 държави. Разбира се, има и много по-евтини варианти, но изобщо не могат да се сравняват с него по дизайн.

Чистач за зъби

Много остроумно нововъведение. Пуска вода между зъбите ви с голяма скорост. Много по-приятно е, отколкото почистването с копринен конец. Батерията е достатъчно мощна, че да изкара без презареждане цялата лятна ваканция.

Слушалки хенсфри

Когато пътувате, нужна ви е слушалка хендсфри, която да ви позволява да говорите по телефона, без да използвате ръцете си. 
Моделът Era Jawbone e Bluetooth система, има много добър звук и сензори за контрол.

Дигитален записващ бинокъл

Оптиката му увеличава образа до 10 пъти и това помага много за наблюдението на далечни обекти. Има функция видео, с която можете да записвате това, което разглеждате в увеличен мащаб, или даже в 3D формат. С оптическата стабилизация се изчиства замъгляването на образа.

Калъф и батерия за телефон в едно

"Джус пак еър" е защитен калъф и в същото време батерия. Айфонът, поставен в него, изглежда малко по-дебел, но пък така издържа 2 пъти повече време. Може да избирате между различни свежи цветове за лятото.

Мобилен безжичен интернет R205

Ако ви трябва интернет по работа, но сте в движение, пробвайте мобилен безжичен уред.
R205 на Vodafone действа като безжична интернет клетка, която може да захрани до 5 устройства, като ползва мобилен бродбанд сигнал.

Енергийна гривна

Енергийната гривна "Найк" ще ви помогне да следите как ви се отразяват физическите упражнения. Натиснете бутона и скритият LED екран ще покаже колко стъпки или обиколки сте изминали, колко калории сте изгорили и колко близко сте до целта си. Това е много полезна джаджа и повечето хора бързо се пристрастяват към нея.