Нова футболна академия отваря врати за децата на Бургас

Архив Бургас

27-06-2012, 08:35

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Треньори в академията ще бъдат Мирослав Косев и Дани Моралес, които имат богат опит в обучението на най-малките футболисти. 

В края на седмицата в Бургас ще бъде открит новия спортен комплекс, който ще носи името Бургасспорт.

За откриването са поканени министър председателят на страната Бойко Борисов, министърът на спорта Свилен Нейков, президентът на БФС Борислав Михайлов, кметът на Бургас Димитър Николов, футболните звезди Христо Стоичков и Димитър Бербатов, много ветерани на футбола от Бургас и страната, парламентаристи, общественици.

С откриването на комплекса в Бургас ще се роди и нова футболна академия за деца от 4 до 14 години, които ще се обучават на тънкостите във великата игра. Треньори в академията ще бъдат Мирослав Косев и Дани Моралес, които имат богат опит в обучението на най-малките футболисти.

Според Косев задачата на академията ще бъде да помогне на децата да разкрият себе си чрез спорта. В тренировъчния процес  треньорите ще залагат на най-модерните тенденции въведени в страни като Германия, Холандия и Испания при работата с деца.

Вратите на ФА „Бургасспорт” ще бъдат отворени за всички желаещи да тренират. Записванията започват от следващия понеделник.