Зен градина и фантастична зелена зона за хлапетата част от парковете на Странд

Архив Бургас

27-06-2012, 14:08

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Папрати и водни лилии ще красят вдъхновената от японските традиции зен градина на лайфстайл центъра.

Зен градина с папрати и водни лилии, както и фантастична зелена зона за децата с градински духове и забавни игри ще бъдат част от парковете с растителност в новия мол Странд.

Както БургасУтре вече писа той ще отвори врати в началото на следващата година и обещава да предложи на бургазлии и туристи множество съвсем нови варианти за пазаруване и забавления.

"Имаме няколко големи зелени зони, които ще бъдат доста различни, една от тях ще бъде забавна зона за деца, заемка е от английската whimsical garden /фантастична градина/, това е една доста смешна зона с фигурки, скрити изненади и градински духове", обясни за БургасУтре Мариела Остенд, един от директорите на фирмата инвеститор ZBS.

Друга от зелените зони около търговския център ще бъде вдъхновена от японските традиции и ще представлява истинска зен градина с много папрати и водни лилии.

"Папратите растат много трудно в Бургас, те предпочитат по-сенчести места, но сме намерили една зона, където могат да виреят", допълни Остенд. 

Градините ще заемат голяма част от площта на търговския център и няма да бъдат качени на покрива, а ще се намират там, където повечето клиенти преминават. В парковете ще има много екзотични растения, които ще бъдат поддържани както през лятото, така и през зимата. Отделно са предвидени и сезонни растения, уточни Мариела Остенд.