Българка спечели конкурс за красота в САЩ

Архив София

28-06-2012, 15:32

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Мечтата на красавицата е да бъде зъболекар. Освен това родната хубавица се занимава с мода, която много харесва, с рисуване и обича много животните.

Даяна Добриков (18 г.) уби конкуренцията от над 300 кандидатки и спечели конкурса “Мис Тийн Чикаго 2012”, съобщава задокеанското издание BG Voice.

Красивата софиянка взела короната във възрастова група 16-19 г. и така получава правото да участва в националния конкурс “Мис Тийн Америка” през декември в Орландо.

Конкурсът за най-красива млада дама се състои от три етапа. В първия участничките биват интервюирани от съдиите, които да ги опознаят и да разберат повече за техния характер. Във втората се обличат в неофициално облекло, с което се чувстват удобно. В третия тур момичетата се представят в официални рокли и отговарят на въпроси пред публика. Целта е да се покаже не само външната, но и вътрешната им красота, обясняват организаторите пред BG Voice.

Диана живее от 2 г. в Чикаго, но тази година за пръв път участва в подобен конкурс в Америка. Докато била в България, е участвала в много състезания за красота и дори с печелила няколко. Престрашила се обаче да се включи в “Мис тийн Чикаго”, когато нейна позната  казала, че малката  дъщеря ще участва (конкурсът се провежда в 4 възрастови групи, б.р.).

Даяна завършила средното си образование в Чикаго тази година. Има за цел да учи висше в “Елджин” и след това в UIC със специалност биология и химия. Мечтата  е да бъде зъболекар и да балансира семейство и кариера. Освен това родната хубавица се занимава с мода, която много харесва, с рисуване и обича много животните. Съвсем наскоро - през месец май, три ослепителни нашенки взеха корони на първия конкурс “Мис Българка в САЩ”, проведен пак в Чикаго. Сред гостите беше и ослепителната Лора Чуканов - “Мис Юта 2009”.