Хамстера и Мистър България в бизнеса с проститутки

Архив Бургас

28-06-2012, 08:47

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Тайни свидетели разкрили сериозни детайли около дейността на Хамстера като бос на групировка, занимаваща се трафик на хора, сутеньорство и склоняване към проституция.

Дясната ръка на Трактора Антон Петров-Хамстера и Мистър България 2003 г. Мирослав Йончев бяха закопчани след показания на тайни свидетели.

Те разказали сериозни детайли около дейността на Хамстера като бос на групировка, занимаваща се трафик на хора, сутеньорство и склоняване към проституция.

Освен Хамстера и Мистър България, антимафиотите арестували още двама техни авери. Според данните до момента Мирослав Йончев и помагачите събирали парите от проститутките и ги отчитали на Антон Петров. Проверява се и информацията, че модната агенция на Мистър България всъщност е използвана за прикритие на бизнеса с проститутки

Акцията започнала със задържането на две момичета, работещи в агенцията и придружаващия ги мъж. Те били спрени за проверка на летище София. Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 СИМ карти на български мобилни оператори, 3 СИМ карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели. След това в ареста се озовали и Хамстера и Мистър България.

Антон Петров бе задържан само 20 дни след като зад решетките се оказа друг ключов играч от групата на Алексей Петров - Димитър Митров-Митко Полицая. Разследващите го сочат за организатор на каналите за елитни проститутки, които се държат от бившата барета и хората му. Доказателства за това, че Алексей Петров и бандата му са организирали сериозна мрежа от публични домове, в които работят високоплатени жрици, се появиха още в самото начало на разследването срещу Октопода.

Оперативните данни сочат, че в някои от стаите е имало поставени камери, които заснемали сексуалните подвизи на клиентите, и после бандитите ги изнудвали с тях. Материалите по това разследване бяха отделени от голямото дело „Октопод” и по тях работеше прокурор Милко Момчев от Софийска градска прокуратура. Наскоро обаче обвинителят се добрал до нови сериозни данни, че групата продължава да действа, независимо че Алексей Петров е зад решетките. Тайни свидетели дали показания и сведения за важни доказателства взамяна на закрила от държавата, обясниха от прокуратурата.

След тези данни Митров беше арестуван на 8 юни като ръководител на група, насилвала млади момичета да проституират. Тогава в столицата бяха задържани шестима членове на престъпната структура, разследвана от 2010 година. Четирима от тях са контролирали над 15 клуба за сексуални услуги и 3 стриптийз бара в София, в които над 70 момичета, в това число и непълнолетни, са продавали телата си.

Според разследващи Антон Петров-Хамстера бил най-довереният човек на Трактора. Той играел ролята на контактьор и предавал волята на тартора надолу по веригата. Освен това Хамстера бил и връзката на бандата с престъпния свят. Той отговарял за част от автоджамбазите в столицата и дори лично организирал кражби на луксозни автомобили, твърдят запознати.

По делото има свидетелски показания, според които Хамстера снабдявал стриптийз баровете в столицата с дрога. Освен това по поръчение на шефовете на бардаците той организирал следенето на момичета, за които имало съмнение, че предлагат сексуслуги на частно. Когато се установявал такъв случай, момичетата били пребивани жестоко по поръчение на дясната ръка на Октопода – Хамстера.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"