“Св. Панталеймон” с ново неврологично отделение

Архив Пловдив

29-06-2012, 15:17

Снимка:

в. "Марица"

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Евентуалното сливане на болницата с МБАЛ “Св. Мина” няма да се отрази на лечебния процес и няма да предизвика съкращения на медицински персонал

Обновеното неврологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение “Св. Панталеймон” в Пловдив бе открито днес.

Здравното заведение е инвестирало в реновирането близо 85 000 лева. С други 1 000 лева е закупен нов ултразвук, който ще помага в диагностиката и лечението на инсултите, съобщи завеждащия д-р Веселина Андонова пред Радио Пловдив.

Напълно обновени са 12 от стаите и интензивния сектор. Средно на ден на медиците в него се налага да обслужват по над 5 случая на инсулти. През 2005 година в болницата бе извършена първата тромболиза в България - един от най-успешните методи на лечение на исхимичните инсулти. До момента са направени 65 тромболизи, уточнява д-р Андонова.

След ремонта неврологичното отделение вече е водещо в Пловдив, подчерта директорът на здравното заведение доц. д-р Илия Баташки.

Евентуалното сливане на “Св. Пантелеймон” с другото общинско здравно заведение - МБАЛ “Св. Мина”, няма да попречи на лечебния процес и да навреди на пловдивския пациент, нищо ще се наложи съкращение на медицински персонал.

Дългът на бившата Втора градска болница е намален от 1,8 млн. на 600 000 лева.