Мъж е задържан на Аерогара София в опит да пренесе нелегално пластики

Архив София

29-06-2012, 15:22

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

От пресцентъра на МВР съобщиха, че задържаният е отведен в Първо районно управление. При обиск от жилището му са иззети копия на лични карти и газов пистолет.

 При обиск в жилището на задържания са открити ксерокопия на лични карти и газов пистолет. Планувал е да пътува за Танзания.

На 27 юни следобед при митническа проверка на Терминал-2 бил претърсен багажът на И.С. на 37 години от София.Той декларирал, че не пренася незаконни предмети, но служителите открили 500 заготовки за платежни инструменти - пластики, и 36 пластики. На място пристигнала дежурна оперативна група от Първо РУП-СДВР. Пластиките са иззети, а И.С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. При обиск на жилището му в столичния квартал „Люлин” служителите на реда иззели и три ксерокопия на лични карти и газов пистолет. Установено е, че мъжът пътувал за Танзания. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по чл. 244 от НК - опит за пренасяне през граница на платежни инструменти. И.С.остава в ареста за 72 часа, съобщава инфомационна агенция Фокус.