Националисти: Гей парадът е опасен за националната сигурност!

Архив София

30-06-2012, 11:31

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Протестираме срещу това – чужди посланици да се месят във вътрешните ни работи, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО на контра шествието срещу "София прайд".

"Гей парадът е опасен за националната сигурност".

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки преди началото на контра шествието срещу гей парада в София.

Протестираме срещу това – чужди посланици да се месят във вътрешните ни работи. Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим.

Протестираме против това – някой да ни натрапва своя избор; изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права. Трябва да продължим своята борба, трябва да се борим, каза Ангел Джамбазки.

Този гей парад е културен тероризъм, който е подкрепен от 12 чужди държави – 12 държави, които се месят във вътрешните ни работи, заявиха от трибуната несъгласни с провеждането на „София прайд”. Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Около тях се събраха хора с лозунги „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”, българското знаме и знамената на „Атака” и ВМРО. Двойките младоженци се целунаха пред присъстващите, което беше посрещнато с бурни аплодисменти. Контра шествието срещу гей парада потегли от НДК, предвождано от джип на „Атака”, от който звучат националистически песни. Шествието е охранявано от полицейски патрули. В него участва и един свещеник, както и граждани.