Дел Боске: Не съм революционер

Архив Пловдив

02-07-2012, 10:38

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

"Имаме велико поколение, което се учи на правилен футбол", заяви треньорът

Испанският селекционер Висенте дел Боске, който спечели рекордна втора поредна титла на голям форум с отбора, прояви скромност и присписа заслугата на възпитаниците си и своя предшественик - Луис Арагонес.

"Ние говорим за едно велико поколение футболисти. Те имат корени, знаят как да играят заедно, защото идват от страна, където се учат да играят правилно, коментира той след историческият триумф на Евро 2012. - Свършихме много добра работа. Имаме и няколко момчета, които са лидери в отборите си в чужбина, което бе невъзможно преди".

Дел Боске коментира и тактиката, с която излезе на финала - отново без типичен централен нападател, и която се оказа суперуспешна.

"Не съм направил революция. Просто няма само един-единствен начин да се играе футбол. Важното е да се вкарават голове. Ние имаме много балансиран отбор и сигурност в нашите играчи. Разполагаме със страхотни нападатели, но предпочетох да изляза с футболисти, които най-точно се вписват в нашия стил", заключи наставникът.

"С победата си във Виена Луис Арагонес ни показа начина, по който да печелим и сега ние просто трябва да продължим така", завърши Дел Боске.