Само 18 запитвания за саниране на панелки с европари

Мисия Варна

02-07-2012, 16:48

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Днес стартира кандидатстването по проект „Енергийно обновяване на българските домове”

Едва 18 запитвания относно възможностите за саниране и енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с европейски средства

са постъпили в Областния информационен център. Домоуправителите на блокове се интересуват от условията и изискванията към сградите, съобщи управителят на центъра Виктория Николова. Експерти на центъра са разяснявали основни моменти от проекта на място и по телефона, като в 13 от случаите представителите на блоковете са дошли на място, за да получат информация.

Днес стартира кандидатстването по проект „Енергийно обновяване на българските домове” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г. За Варна заявления за интерес и подкрепа се приемат в административната сграда на община Варна на бул. „Осми Приморски полк” 67 а ( Норвежката къща). Образци на всички документи, които са необходими на собствениците за да кандидатстват по проекта, са публикувани на страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, секция „Обновяване на жилища“. Бланки на заявленията ще бъдат качени и на страницата на община Варна – www.varna.bg, секция „Програми и проекти”.

Подаването на заявления за интерес и подкрепа е първият етап от процеса на кандидатстване. В рамките на втория етап сдружения на собствениците ще подават заявление за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.
Информация за изискванията и условията за кандидатстване по проекта може да се получат както от Областния информационен център, така и от координаторите в районните администрации.