Няма да отдават хижите под наем

Архив София

03-07-2012, 09:14

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

След гласуването на промените на първо четене Закона за физическото възпитание и спорта от Българския туристически съюз съзряха опасност, че с готвените промени държавните хижи ще могат да се деактуват като общински, след което да се продават на частници.

Хижите у нас ще запазят предназначението си. Спортното министерство ще оттегли предложените промени в Закона за физическото възпитание и спорта, които биха дали право на спортните организации да ползват дългосрочно хижите в страната за период от 20 години, пише в. Новинар.

Това стана ясно от становище на спортното министерство. От ведомството твърдят, че още в пленарна зала е било направено предложение за оттегляне на спорните текстове, тъй като нямат място в проекта след приемането на Закона за публично-частното партньорство.

След гласуването на промените на първо четене от Българския туристически съюз съзряха опасност, че с готвените промени държавните хижи ще могат да се деактуват като общински, след което да се продават на частници. Тогава те се заканиха, че ще започнат подписка срещу приетите промени.