Закланата при пиянски скандал Красимира била филолог, но обичала ракия (++)

Архив Бургас

03-07-2012, 10:36

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

44-годишната жена се черпела с бургазлията Динко Райков, когато между тях избухнал скандал. Мъжът се нахвърлил върху нея и я пробол 2 пъти по вътрешната страна на бедрата. 

44-годишна бургазлийка бе убита рано тази сутрин от приятел по чашка.

Инцидентът станал на ул. "Юри Венелин" 18 около 1 ч. По предварителна информация 44-годишната Красимира К. се черпела със свой приятел, когато между тях избухнал скандал.

Мъжът се нахвърлил върху нея и я пробол няколко пъти по вътрешната страна на бедрата. Веднага след това той се уплашил и сам звъннал на 112, но жената издъхнала. В момента мъжът е задържан и с него се провеждат разпити.

Пиянските скандали не били рядкост в живота на убитата, според съседи от ул. "Юри Венелин". Най-вероятно и в този случай след стабилна алкохолна почерпка ситуацията ескалирала.

(+) 13,30

“Снощи празнувах рождения си ден, прибрах се около 3,30 ч. и от баща ми разбрах за случилото се, много съм шокиран, познавах Красимира отдавна, знам, че имаше проблеми, но не съм предполагал, че може да се стигне до такова нещо”, разказа Тихомир Славов, който живее в апартамента под Красимира Кавръкова, която бе убита снощи.

Той обясни, че заварил край блока много полицаи. “Доколкото разбрах търсеха отзад някакъв нож”, допълни младият мъж.

Най-вероятно криминалистите са търсели ножа, с който Красимира е била намушкана. По непотвръдена информация ударите нанесъл мъж, с когото тя седнала да пийне няколко чашки снощи.

Според съседи подобни събирания не били необичайни за 44-годишната жена. Напротив комшиите често виждали в дома й да идват най-различни мъже.

“Имаше и такива с криминално поведение, те я издържаха”, коментираха комшии.

Красимира не работела, получавала обаче пенсия по болест. Според някои тя имала психични отклонения и дори преди време лежала в психодиспансера.

“Ходеше и искаше от съседи по 1-2 лв., за да пие ракия, искала ми е пари много пъти, но винаги ги връщаше, беше много точна в това отношение, една дребничка, тихичка жена беше, но интелигентна, завършила е английска филология, питала ме е дори за преводи, разказа съседка от ул. “Юри Венелин” 18.

Въпреки че се събирала с неподходящи хора и скандали в дома й не били рядкост, самата Красимира не била агресивна, категорични бяха комшиите.

Тя живеела сама. Сестра й – Христина, имала собствено семейство, живеела в близко село, но често посещавала Красимира.

Днес по обед жилището, където се разигра снощи кървавата драма, бе запечатано. В долната част на вратата личеше стар удар, вероятно от разбиване. Малко след 13 ч. пред блока се появи съкрушената сестра на убитата – Христина, заедно с няколко близки, които обаче категорично отказаха коментар.

Тялото на Красимира е изпратено в моргата. По всяка вероятност конкретната причина за смъртта е кръвозагуба. Резултатите от аутопсията обаче все още не са ясни, не се знае и кога ще бъде освободено тялото за погребение.

(++) 15 ч.

28-годишният бургазлия Динко Райков е човекът наръгал фатално 44-годишната Красимира Кавръкова, съобщиха от полицията. Той сам алармирал за случката на спешния номер 112. До пристигането на медиците обаче Красимира издъхнала от кръвозагуба. 

Първоначално Динко е задържан за денонощие. Работата на криминалистите обаче безспорно доказала,че той е автор на престъплението. Открит е ножът, с който е извършено убийството, проведен е и следствен експеримент, сочи официалната полицейска информация.

Разследващите установили, че Динко скочил на Красимира след като между двамата избухнала пиянска свада. Той грабнал случайно попаднал му нож и го забил два пъти в тялото на 44-годишната жена. Като видял шурналата кръв обаче Динко осъзнал какво е направил и звъннал на 112. До пристигането на медиците обаче Красимира вече била мъртва. Тялото й е открито на диван в една от стаите с две прободни рани от вътрешната част на бедрата. По първоначална информация тя е издъхнала от кръвозагуба.

Младият мъж е задържан за 72 ч. с прокурорско постановление. Повдигнато му е обвинение за убийство. Той не е криминално проявен, уточниха запознати.