Мъртвите в Окръжна станаха трима (+)(+)

Архив Пловдив

05-07-2012, 09:21

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петя Коленцова и Петър Петров

Всичко от Автора

Онкоболен мъж полетял от десетия етаж на болницата, друг починал пред ТЕЛК, сестра от Окръжна се самоуби в дома си

81-годишен пловдивчанин се хвърли от десетия етаж на  МБАЛ "Пловдив". Мъжът е загинал на място.

Инцидентът в Окръжна болница е станал в 6,14 минути тази сутрин. Точният час е установен от охранителните камери, потвърди шефът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров.

"Болният е приет в петък в Отделението по нефрология с висока температура. Снощи дежурният лекар до 1, 30 часа е бил в отделението, видял е пациентът и е говорил с него. Изглеждал е спокоен. Най-учудващо е, че на никой от персонала не е направило впечатление да е притеснен или нервен. Сестрата е направила редовните му процедури малко преди 6 часа. Помолила го е сам да си измери температурата и минута след това, когато отново влиза в стаята му, той вече е предприел фаталната стъпка", разказа за ПловдивУтре директорът  д-р Аргиров.

Георги Стоянов е имал две злокачествени заболявания в напреднал стадий. Предният ден съпругата му цял ден е прекарала при него.

Тази сутрин лекарите и сестри в Отделението по нефрология правиха оперативка и единственото, което казаха е, че са изумени и още не могат да повярват на трагичната развръзка за пациента си.

"Много самоубийци съм видял по време на службата си. Гарантирам ви, че тези решения се вземат на мига и никой не може да разбере предварително какво ще се случи. Тези, които обмислят самоубийството така и не се решават да действат. Имам случай с една жена, която прави вече 3 неуспешни опита", уточни Йордан Димков, ръководител "Сигурност" в МБАЛ "Пловдив".

Полицията е вдигнала трупа на самоубиеца час след като се е случила трагедията, макар че санитарите в болницата твърдят, че разследващите са работили по-бавно. Иззети са и записите от охранителните камери, на които се вижда как болният полита към земята, добави Димков.

Денят се оказа черен и изключително напрегнат за работещите в Окръжна болница.

Около 7 часа сутринта мъж, чакащ да бъде освидетелстван в ТЕЛК-а на МБАЛ „Пловдив“, издъхна на опашката. Той трябвало да препотвърди група инвалидност, но починал внезапно още на опашката.

Днес стана ясно също, че медицинска сестра от Интензивното отделение на болницата се е самоубила в дома си в село Брестовица, поглъщайки голямо количество хапчета.