Мизерия във WC-то на басейн Нептун

Архив Пловдив

05-07-2012, 17:24

Снимка:

Читателски сигнал

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Разбити плочки в баните и зейнали врати в тоалетните на прочутия плувен комплекс възмутиха читателка 

За неприятна миризма в тоалетните и изкъртени грозни душ кабини в Плувен комплекс „Нептун“ сигнализира читателка на ПловдивУтре.

„Тоалетните миришат ужасно, уж има чистачки, но това не личи нито по миризмата, нито от вида на санитарните помещения. За баните да не говорим – човек не може да се прежали да се изкъпе там – разбити стари душове и окъртени плочки, отпадъци тук-там“, възмущава се читателката.

Коментарът на Регионална здравна инспекция бе кратък. „Всички, които са забелязали нередности да пишат на електронната поща на РЗИ. Ще пратим на място инспектори“, апелира за ПловдивУтре д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на Здравната инспекция в града.

"Освен, че тоалетните нямат особено спретнат вид, вратите не могат да се затварят и рискувате да не се усамотите, когато ви е най-нужно", уточнява още  читателката. Репортер на ПловдивУтре провери на място дали сигналът отгаваря на истината. Оказа се, че описаното е правдиво.

Недоброто стопанисване на санитарните помещения в частния обект обаче е само едната страна на проблема.

На входа през деня плащате билетче на стойност 5 лева, отделна е таксата за шезлонг, както и за паркинг, ако спрете пред комплекса. Общо всичко изброено  прави 10 лева.

Вероятно всяка седмица в големите жеги басейнът има посещаемост и сигурно печели. Дотук добре.

Въпросът е защо българинът още не се е научил да изисква полагащото му се в замяна на парите си. Вече е средата на лятото, а клиентите на обекта мълчат.  И без това заплатите не растат по дърветата, а сме готови да преглътнем и простим всяко некоректно отношение. Овчедушието е изцяло за наша сметка.