Миски донасяли на службите

Архив София

05-07-2012, 08:56

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Красавиците рябвало е да изкопчат от влиятелни мъже тайни за бизнеса им, личния им живот, информация за актуални събития.

Елитните миски, минавали през леглата на политици, бизнесмени и спортисти, са донасяли на спецслужбите. Някои от тях са вербувани като нещатни сътрудници на ДАНС и МВР, пише в. "Труд".

Момичетата, предлагани от свидетел №1 на прокуратурата Ралица Тодорова, не само са забавлявали богати и влиятелни клиенти. Трябвало е да изкопчат от тях тайни за бизнеса им, личния им живот, информация за актуални събития. Каквото моделката научи - то е докладвано на ДАНС и полицията.

"Сведения като техните помагат да се разкриват всякакви престъпления - кражби, измами, даже убийства", казват криминалисти.

Миналия петък прокурор Милко Момчев очерта пред съда схемата на нежния "Октопод". По думите му през 2010 г. Ралица Тодорова била назначена в MY agency от Мирослав Йончев - Мистър България за 2003 г. Ралица намирала клиенти за 10-15 момичета, чиито снимки публикувала на електронен адрес "Салата Цезар", и сама правела сеанси. Помагала Светлана Василева, известна ощe като Гонзовица и Барековица, която също се включвала в платения секс. Тарифата била 600 лв. на час. Труженичките прибирали 50%, остатъкът отивал у Йончев, който се отчитал на Антон Петров-Хамстера. Гардът Цветко Цветков отговарял моделките да не работят "на черно".

Прокурорът обаче не отговори на въпрос на защитата дали Ралица и Барековица имат договори с MY agency. Не уточни кой е карал Ралица - бивше рекламно лице на женската организация на ГЕРБ, да плаща по 1700 евро месечно, за да проституира в Белгия. От медиите стана известно също, че и в момента Ралица предлага секс в 3 белгийски сайта. Ласките вървят по 225 евро на час.

Обвинителят не изясни кои са тези 10-15 моделки от "Салата Цезар". Още по-малко потвърди да е имало тефтерче с имена и телефони на клиенти - депутати и бизнесмени. А е толкова просто - за разследването прокурор Момчев може да получи веднага информация от ДАНС и МВР за сексгероините на тихия фронт. Иначе трудът му по нежния "Октопод" ще вземе да отиде на вятъра.

"Много съм зает, нямам време за коментари", отсече вчера прокурор Момчев.

Съпругата на Мистър България: Караме стара кола

"Модна агенция равно ли е на агенция за проститутки? Означава ли това, че всеки, който има такъв бизнес, може да бъде арестуван?" Това попита пред "Труд" Симона, съпруга на собственика на MY аgency и носител на титли за фитнес Мирослав Йончев.
"Ако човек се занимава със сводничество, би трябвало да има добри финансови възможности. Ние караме стара кола ("VW Golf 3" - б.а.) и живеем в наследствено жилище. Не ходим на скъпи почивки, дори по заведения", добави Симона. Тя недоумява защо съпругът е вкаран в група за склоняване към проституция. "Агенцията му се занимава с кастинги за реклами и български сериали", каза Симона.
Тя отрича Мисис България '08 с отнета титла Ралица Тодорова да е имала трудови отношения с MY аgency. "Твърдеше, че е "Мисис" и сме давали възможност да е жури в кастинги и ревюта за модели", каза Симона. И напомни, че Ралица става свидетел, след като е задържана и признава, че е част от канал за проститутки. Симона допуска, че мъжът познавал Хамстера и Цветков от фитнеса.
"Миро не би рискувал името си. Той има медали в Националния исторически музей. Носител е на единствената световна титла за България в най-голямото състезание по фитнес, носител е на титлата за модел с най-красиво тяло. Член е на благотворителни организации", каза Симона.

Майката на Йончев: Арестуваха го като терорист!

"Синът ми беше задържан пред 83-годишната му баба, която загуби преди три месеца съпруга си и е срината психически. Представете си възрастна жена, която отваря вратата и пред нея изскачат хора с качулки и автомати. Представете си съпругата му и детето му", каза пред "Труд" Стефка, майката на Мирослав Йончев. После въздъхна и попита: "Кому е нужна тази показност, това зрелище? Могъл е да бъде призован и е щял да се яви. Час преди това е бил вкъщи. Могли са да го вземат от улицата, от колата. Синът ми не е екстремист, не е терорист."

Майката също недоумява какви са причините за ареста на сина . Категорична е, че Мирослав не би се забъркал в мръсен бизнес.

"Няма друго обяснение, освен полицейщина! Това е най-страшното в България. Първото нещо, което ни дойде наум, е конкуренцията. В България това е стил на действие. Високите дървета тук не се харесват, всички трябва да сме храсти. Другото ми предположение бе, че някой иска да му попречи да участва в световното първенство по фитнес през ноември, за което той усилено се готви", допусна майката. После уточни, че след като започнала да чете публикациите за ареста на Мирослав, разбрала, че нещата са на по-високо ниво.

"Синът ми бе задържан при зрелищна акция. Този момент е ползван, за да бъде сринат и смазан психически", казва майката. Тя е огорчена, че името на сина се петни. "Всеки, който го познава, знае, че е стигнал дотук сам, благодарение на упоритост и ерудиция.

Синът ми е успял да постигне най-високия връх в това, с което се занимава. По света това става с огромни пари. Той се справи сам."

Евгения Калканджиева пред "България днес": Проститутки се правят на манекенки

"Какъв е този Мирослав Йончев? Искам ясно да се знае, че той не е в модния бизнес и реално не притежава модна агенция, въпреки че по документи вероятно е регистрирал такава. Хора като него въртят бизнес с проститутки", заяви шефката на агенция "Визаж" Евгения Калканджиева пред в. "България Днес".

"И Митьо Пищова разказва, че притежава агенция. Какво разбират тези хора от мода? Имат ли момичета с договори с международни компании, корици на списания? Нямат, естествено. Примамват някакви момичета и после виждате какво става. Пълно е с хубавици, високи по 1,60 м, които казват, че са модели. Златките и всички останали силиконки не са манекенки", възмути се тя.

"За тези, на които сега им излизат имената, че са проститутки, аз съм го казала отдавна. Точно затова се получава този парадокс. Не е вярно, че манекенките са станали курви, курвите станаха манекенки. Моделите, които се снимат в чужбина, изкарват много пари и няма нужда да проституират", каза шефката на "Визаж".