Режат дървета-капани в Борисова градина

Архив София

05-07-2012, 09:38

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Опасни дървета по главните алеи

Няколко дървета, които се намират близо до пешеходната алеята в Борисовата градина, са били премахнати, съобщиха от БТВ.

Това се е наложило след като е установено, че близо до основата си дърветата са били прерязани, така че да създадат реална опасност за преминаващите по алеята пешеходци.

Първият сигнал за потенциално опасно дърво е бил подаден преди няколко седмици, когато едно от тях паднало на алея "Яворов". По-късно проверяващите забелязани, че нарязаните стоволове на дървета са доста повече.

"Дървета са отсечени умишлено в Борисовата градина. Сезирана е полицията, за да се започне разследване", заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

"В началото се предполагаше, че са паднали от бурята, но при проверката се установи, че става дума за умишлени действия. Дърветата не са малко, но за съжаление няма как да сложим охрана до всяко едно. Ще възстановяваме дърветата, това е престъпление, и то престъпление по всички български закони. Все още нямам информация за установени извършители, трудно е", коментира Фандъкова.