Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Телешко карпачо с меден дижон дресинг
Рецептата, която Сидония предлага днес, в традиционната си рубрика е истинско предизвикателство за ценители.
ТЕЛЕШКО КАРПАЧО С МЕДЕН ДИЖОН ДРЕСИНГ
Продукти:
500 гр. телешко бон филе
морска сол
черен пипер
За медения дижон:
1/4 ч.ч. дижонска горчица
1/2 ч.ч. мед
1/4 ч.ч. бял балсамико оцет
2/3 ч.ч. зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
Селектирани свежи салатки (рукола, фризе, лоло росо)
Кедрови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стъпка 1:
Телешкото бон филе се обезципява, овкусява се със смляна морска сол и черен пипер, увива се в пластик фолио и се поставя във фризера за около 2 часа.
Стъпка 2:
За медения дижон се смесват всички съставки и се разбъркват до хомогенна смес.
Стъпка 3:
Телешкото бон филе се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в предварително изстудена чиния. Върху карпачото се разпределят селектирани свежи салатки и запечени кедрови ядки. Овкусява се с меден дижон дресинг и се поръсва с люспи пармезан.
Топ Новини