РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Телешко карпачо с меден дижон дресинг

Архив София

05-07-2012, 12:17

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Рецептата, която Сидония предлага днес, в традиционната си рубрика е истинско предизвикателство за ценители. 

Победителката в кулинарното шоу Lord ot the Chefs разкрива тайните и уменията си в готварството в специалната рубрика на Sofiautre.bg!

ТЕЛЕШКО КАРПАЧО С МЕДЕН ДИЖОН ДРЕСИНГ

Продукти:

500 гр. телешко бон филе
морска сол
черен пипер

За медения дижон:

1/4 ч.ч. дижонска горчица
1/2 ч.ч. мед
1/4 ч.ч. бял балсамико оцет
2/3 ч.ч. зехтин
сол и прясно смлян черен пипер

Селектирани свежи салатки (рукола, фризе, лоло росо)
Кедрови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1:
Телешкото бон филе се обезципява, овкусява се със смляна морска сол и черен пипер, увива се в пластик фолио и се поставя във фризера за около 2 часа.

Стъпка 2:
За медения дижон се смесват всички съставки и се разбъркват до хомогенна смес.

Стъпка 3:
Телешкото бон филе се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в предварително изстудена чиния. Върху карпачото се разпределят селектирани свежи салатки и запечени кедрови ядки. Овкусява се с меден дижон дресинг и се поръсва с люспи пармезан.