Оставят Хамстера и Мистър България 2003 в ареста за постоянно

Архив София

05-07-2012, 15:29

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Окончателно в ареста остават и двама от групата му.

Антон Петров - Хамстера, сочен за лидер на организирана престъпна група за трафик на жени и сводничество, остава за постоянно в ареста.

Това постанови Софийският апелативен съд.

Окончателно в ареста остават и още двама от групата на Петров.

Преди това на 29 юни Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под страна" на Антон Петров – Хамстера. Тогава след  6-часово заседание съдия Антон Урумов прецени, че той и другите двама задържани Мирослав Йончев и Цветко Цветков трябва да останат постоянно в ареста. По време тогава на заседанието станаха ясни и какви са били тарифите на "моделите" в агенция Май Ейджънси - 600 лв. на час, 800 лв. за 3 часа и 1000 лв. на нощ. Парите се делели наполовина.

Антон Петров – Хамстера беше задържан при операция "Наглите" заедно с бившият съветник в ДАНС Марчело Джотолов. Те бяха обвинени в организирана престъпна група с цел изнудване и рекет. Заедно с Алексей Петров, Хамстера е подсъдими по делото "Октопод" за оглавяване на група за финансови престъпления.

През месец май тази година излезе информация, че Антон Петров готви покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Тогава той беше задържан за 24 часа и му беше издаден предупредителен протокол и беше освободен.