Динко посегнал към ножа от ревност и след много ракия

Архив Бургас

05-07-2012, 10:17

Снимка:

e-burgas

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Окръжните магистрати прецениха, че Райков трябва да остане за постоянно в ареста.

Ревност в комбинация с многото изпит алкохол станали причина 28-годишният Динко Райков да посегне към ножа и да заколи приятелката си Красимира.

Това разказа самият той вчера пред състав на Бургаски окръжен съд. Той се изправи пред магистратите с молба мярката му за неотклонение да бъде променена на домашен арест.

Един от мотивите на прокуратурата да поиска той да остане в ареста е обремененото му съдебно минало. В досието му има 6-месечно условно наказание с 5 год. изпитателен срок за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Присъдата е от 2003-а, когато Райков бил в казармата, и давността вече е минала.

Защичничката на Райков адв. Радка Найденова посочи, че той бил реабилитиран. Юристката изтъкна още, че обвиняемият нямал намерение да убива Красимира. След като я намушкал той звъннал на 112 от собствения си телефон и превързал крака на приятелката си с чаршаф.

Съдът обаче прецени засега да го остави зад решетките. Най-вероятно мярката ще бъде обжалвана пред апелативния съд. Ако това се случи Динко трябва отново да се изправи пред магистратите на 11-и.