Илюзионисти, екзотични танци и цирк на Музите в Созопол

Архив Бургас

05-07-2012, 16:32

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Международният младежки фестивал на изкуствата се провежда ежегодно и в рамките на 10 дни превръща морския град в столица на нестандартните арт прояви

Истински магьосници, екзотични бейли денс танцорки и циркови артисти ще вземат учатие в седмото издание на арт феста Музите в Созопол.

Международният младежки фестивал на изкуствата се провежда ежегодно и в рамките на 10 дни превръща морския град в столица на нестандартните арт прояви. Бейли денс, египетски танци, много музика, театър, изобразително изкуство и фотография са част от богатия културен афиш на форума. Посетителите ще видят още майсторски трикове от илюзионно и цирково изкуство, шоу програми, акробатика, дори огнено шоу,

Фестивалът включва две сесии по 5 дни с участници на възраст от 10 до 30 години, представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

Освен сценичните прояви е организиарана и алея на изкуствата “Музите” с демонстрации и забавления. Дефиле и микс концерт на участниците ще даде старт на десетдневната фиеста утре от 20 часа на сцената на амфитеатър „Аполония”.

В тазгодишното издание на фестивала в Созопол ще участват като специални гости майстора на Бейли денс и оригиналния Египетски танц Махди Емара и Анжела Атанасова – създател на първия Египетски – индийски спектакъл в България.