Скривалището на обирджията е до Пловдив

Архив Пловдив

06-07-2012, 09:45

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Георги Енев продължава да мълчи къде са парите

Георги Енев продължава да мълчи за това къде са парите.

Все още не е ясно и какво е накарало обирджията доброволно да се предаде. Има предположение, че го е направил, за да прикрие съучастник. Това е една от версиите, по която работят разследващите органи. Енев отрича някой да му е помагал и продължава да твърди, че сам е обрал парите.

Според пловдивския прокурор Георги Енев не е напускал страната и се е укривал в страната ни. Най-вероятно е бил в района на Пловдив.

Разпитите продължават и днес.

Както ПловдивУтре вчера писа в четвъртък в  16  ч. адвокат от Пловдивската адвокатска колегия се свързал със заместник-окръжния прокурор на Пловдив Галин Гавраилов и му съобщил, че Енев е готов да се предаде. “Уговорихме как да стане предаването и в 17.30 ч. Енев и защитникът му дойдоха в прокуратурата”, разказа за ПловдивУтре прокурор Гавраилов. Не били поставяни никакви условия от страна на издирвания с червена бюлетина на Интерпол.

Охранителят веднага е задържан за 72 часа, тъй като срещу него още миналата седмица задочно беше повдигнато обвинение за кражбата на парите. Приведен е в следствения арест при Затвора – Пловдив.

Енев е пристигнал в сградата на прокуратурата с раница, но в нея имало само лични вещи.

Днес най-вероятно прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Вероятно ще предяви и две нови обвинения – за бягство и укриване.

33-годишният Георги Енев открадна 1.5 млн. лв. от инкасов автомобил на фирма G4S на 22 юни. Първоначално беше обявен за общодържавно издирване, а в последствие и за международно.