Манчини поема Русия

Архив Пловдив

07-07-2012, 15:55

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Италианецът напуска Сити

Роберто Манчини изглежда обича да работи с милиардери. Треньорът на богаташите от Манчестър Сити е на път да стане национален селекционер на Русия, съобщи "Sports.ru". Авторитетният сайт се позовава на надежден източник от Министерството на спорта в страната. 
Според информацията Манчини ще подпише дългосрочен договор за 6 г., а заплатата му ще е 7,2 милиона евро годишно. За сравнение на "Етихад" той прибира 3,5 млн. евро. Очаква се до края на другата седмица Манчини да обяви оставката си от Манчестър Сити. През изминалия сезон той успя да изведе "небесносините" до титлата в Англия. Неустойката на италианския специалист при евентуално уволнение от "сборная" също е впечатляваща - 20 мнл. евро. 
Самият италианец неведнъж е признавал, че напрежението на Острова му идва в повече. А в Русия ще пълни джоба си двойно повече. Заплата му като селекционер на националния отбор ще поемат руските олигарси. На поста той заменя Дик Адвокаат, който не успя да изведе "сборная" от група "А" на Евро 2012, където съперници бяха Полша, Гърция и Чехия. 
За горещия стол пък най-много бяха спрягани имената на Хосеп Гуардиола и Фабио Капело.