Добро утро в „оранжевия” понеделник!

Архив Пловдив

09-07-2012, 06:33

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Градусите ще достигнат 39, а дори и 40 на сянка в някои райони.

Жарки слънчеви лъчи дават старт на новата седмица. Първият й ден е по-горещ от предходните дни и в страната е обявен „оранжев” код - националният институт по метеорология и хидрология вдига още повече степента на предупреждение за опасни горещини. Градусите ще достигнат 39, а дори и 40 на сянка в някои райони. В Пловдив предвиждат до 38 градуса.

БЧК ще раздава минерална вода тази седмица, но не и в Центъра. Пунктовете ще бъдат разположени от 11 до 16 часа на ул. "Кракра" 6, Социалният център на ул. "Изток" 48 и Централна гара. Така че разчитайте предимно на себе си – пийвайте свежи напитки, стойте на климатик или на сянка и носете светли дрехи от естествени материи.

Сагата на кметът на район „Южен” Павлинка Кацарова и създалата се ситуация с блъснатите в гръб деца от райкметицата, ще има своя финал днес. Кацарова ще подаде оставката си. Инцидентът стана на тротоар на бул. "Македония” в Пловдив около 18.00 часа на 5 юли. Заради разминаването на версията на Кацарова и тази на децата, темата бе подхваната сериозно от медиите и в крайна сметка стигна до днешната развръзка.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пристига на пл. „Стефан Стамболов” от 11, 30 часа, за да се включи в събирането на подписи за референдум за АЕЦ „Белене”. След това Станишев ще отиде до Сопот, за да разговаря със синдикати и кмет за проблема около ВМЗ – Сопот.

ВМРО-НИЕ канят медиите на пресконференция от 11, 30 часа, за да обсъдят актуални теми преди предстоящото заседание на местния парламент.

Кандидат-студентската кампания в Пловдивския университет тече с пълна пара – за днес са насрочените писмените изпитвания по психология, немски и руски език, за които са се записали 82, 37 и 9 човека. Кандидатите трябва да са в аудиторията още в 8, 30 часа и да не ползват смартфоните си за извор на знания. На изпита по български език една девойка така провали шанса си за прием – работата й бе анулирана, заради надничане в смартфон.