Графити фестът "Urban Creatures" превръща Перловската река в плаж за два дни

Архив София

09-07-2012, 14:44

Снимка:

facebook.com/UC.SOFIA

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Във фестивала ще участват едни от най-добрите български графити артисти - Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140 ideas, Esteo, Goat, Trash lovers. Ще участва и легендата на графити и рап сцената - Ndoe, както и набиращите скорост DZP crew.

Коритото на Перловската река в София до стадион "Герена" ще се превърне в плаж за два дни този уикенд, като част от програмата на фестивала за графити и градско изкуство "Urban Creatures", съобщиха организаторите.

Фестът ще се състои на 14 и 15 юли, а плажната ивица ще се появи с докарването на 50 тона пясък и поставянето на чадъри и шезлонги.

Фестивалът "Urban Creatures" е организиран от Фондация за градско изкуство със съдействието на Столична община, район "Подуяне". Неговата цел е да популяризира най-талантливите улични артисти в България.

"Стремежът на общината е да покаже, че цял квартал може да се превърне в сцена за нови и интересни културни събития. Работим по още няколко проекта заедно с Фондация за градско изкуство, които имат за цел да трансформират район "Подуяне" в "столица на градското изкуство", посочва кметът на района Ева Митова.

Тази година във фестивала ще участват едни от най-добрите български графити артисти - Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140 ideas, Esteo, Goat, Trash lovers. Ще участва и легендата на графити и рап сцената - Ndoe, както и набиращите скорост DZP crew.

Организаторите също така са отправили предизвикателство и към художници като Борис Праматаров, Деян Янев, Искра Благоева, както и скулптора Живко Минев, които ще дойдат да експериментират в коритото на реката.