Бургас подава ръка на своя побратим Краснодар

Архив Бургас

09-07-2012, 12:09

Автор:

Сетлина Еленова

Всичко от Автора

Краснодар, където се случи ужасната трагедия след наводненията е един от първите градове, с които Бургас се побратимява.

В този труден момент аз и всички мои съграждани ви желаем здраве и сила. Защото приятелството се проверява и доказва в лоши времена!

Това се казва в писмото, изпратено днес от кмета на Бурас Димитър Николов до жителите на Краснодарския край, който пострада при наводнение, причинено от прелялата река Кубан.

То вече пътува към губернатора на Краснодарска област Александър Ткачов, кмета на град Краснодар Владимир Евланов и посланика на Руската федерация у нас Юрий Исаков.

В него кметът припомня, че Краснодар е един от първите градове, с които Бургас се побратимява преди години. В самия град живеят хиляди българи, а много от тях са и бургазлии.

"Вярвам, че най-лошото отшумя и бедствието, което ви сполетя, е вече овладяно. Руският народ е доказал своята воля и сила. Сигурен съм, че бързо ще възстановитe  разрушеното и ще затвърдите славата на краснодарската земя като един от най-красивите, плодородни и проспериращи райони на Руската федерация", се казва още в писмото на кмета Николов.