Кметът на Поморие: Общината ще продължи да подкрепя спорта в града

Архив Бургас

10-07-2012, 10:51

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Детско-юношеската школа ще бъде прехвърлена на добра воля към общинския клуб, за да бъдат спокойни децата и техните родители.

Извънредно заседание на ОбС Поморие в петък ще гласува даването на правомощия на кмета Иван Алексиев да регистрира общински футболен клуб.

До това решение на общинските съветници се стигна след като футболния клуб не получи лиценз за участие в „Б” група.

„Спонсорите на отбора се оттеглиха и всичко е на гърба на общината", заяви Алексиев пред радио Милена.

Общината нямала възможност да издържа професионален футболен клуб и затова било взето такова решение.

Коментирахме го и със съветниците, като възможността е да запазим детската школа. Там има повече от 100 деца и при спирането на ПФК „Черноморец Поморие” има голяма опасност и детската школа да спре да функционира. Поради тази причина бяха проведени разговори с другия акционер, обясни Алексиев.

Детско-юношеската школа ще бъде прехвърлена на добра воля към общинския клуб, за да бъдат спокойни децата и техните родители. След това ще бъде подписан договор за стопанисване и управление на спортната база, което включва стадиона, съблекалните, фитнес залата и абсолютно всичко в Каблешково.

Така, че и в Каблешково ще се играе без пари. Съседните населени места, където имат проблеми,  също ще ползват безплатно базата в Каблешково. Допълнително ще бъде подписан договор за ползване на спортната зала в Поморие, тоест общината поема изцяло спортната инфраструктура под свое управление, каза още поморийският кмет.

Поради тази причина след като мине решението на Общински съвет ще бъдат поканени отделно и бизнеса, ще има среща и със спортно-техническото ръководство на ПФК ”Черноморец”. Ще има изцяло нов управителен съвет, нов изпълнителен директор, изцяло нова структура и ще се наблегне на детско-юношеския футбол, екипировка, треньори, автобус за мачове.

Другото предложение е създаване на общински хандбален клуб. Причината е ясна, нашите момичета за поредна година флизат в „А” група, но не могат да играят, защото нямат условия, нямат зала, нямат възможности, каза Алексиев.

Сам по себе си хандбалния клуб прави каквото може, но хората, колкото и да обичат хандбала не могат да направят ремонт на спортната площадка и поради тази причина с управителния съвет на хандбалния клуб взел решение да регистрира хандбален клуб, а общината да поеме ангажимента да направи ремонт на спортната площадка.

Голямото игрище го правим с изкуствена настилка за хандбал и футбол, а малкото - за други спортове като волейбол, баскетбол, тенис на корт, а в единия ъгъл и за тенис на маса. В същото време ще предприемем действия за ремонт на съблекалните, за да можем да вземем лиценз за "А" група и предоставяме залата допълнително за тренировки на хандбалния клуб. Това са две много важни решения, защото общината показва, че не абдикира от спорта като цяло, завърши кметът на Поморие.