“Банско филм фест“ - от 19 до 21 юли

Архив София

11-07-2012, 16:06

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Киното отново завладява Банско от 19 до 21 юли

Филмови прожекции на част от най-добрите филми в програмата на международния “Банско филм фест“ ще бъдат излъчени на голям екран в центъра на Банско.

Инициативата ще се проведе в рамките на три дни - от 19 до 21 юли в курортния град.

Организатори на събитието са Община Банско, Център за работа с деца - Банско, Читалище “Н. Вапцаров“ - Банско, както и сдружение “Международен фестивал на планинарския филм“.

От общинска администрация уточняват, че при дъждовно време продукциите ще бъдат представени в читалище “Никола Вапцаров“ в курортния град. Входът за прожекциите е свободен.

Началото на програмата ще бъде поставено с изпълнения на момчешката вокална група при Центъра за работа с деца в Банско на 19 юли от 21.00 часа, съобщава Дарик радио.

Непосредствено след откриването ще бъдат излъчени кадри от швейцарския филм “Без слънце“. Малко по-късно същата вечер киноманите ще могат да изгледат и избрани моменти от “Маунт Сейнт Илайъс“.

В програмата за втория ден, организаторите са включили представянето на филма “Проектът Асгърд“. Той ще бъде излъчен от 21.00 часа. Освен това жителите и гостите на Банско ще могат да видят прожекции на филмите “Акопан“, “Дива вода“ и “Тру дьо фер - Желязната дупка“.

Финалът на прожекциите в курортния град ще бъде поставен от филма “От бряг до бряг - частица от сърцето ми“. Той ще бъде показан в събота от 22.15 часа.