Какво ще прави БСП с Чинията на Бузлуджа?

Архив София

11-07-2012, 17:52

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Инспектират бетонния комплекс, по-известен като Чинията.

До традиционния събор на социалистите, който тази година ще се проведе на 28 юли на Бузлуджа, БСП ще каже дали ще стопанисва Дома-паметник на старопланинския връх и какво смята да прави с негo, съобщи "Стандарт".

Това обяви бившият зам. строителен министър Димчо Михалевски след инспекцията на бетонния комплекс, по-известен като Чинията.

Заедно с двама експерти и зам. областния управител на Стара Загора Димитър Драчев, той огледа разрушения паметник. Целта е да се прецени колко ще излезе възстановяването му и дали въобще си струва БСП да го вземе.

Както е известно, през септември миналата година правителството реши да предостави на социалистите безвъзмездно бившия Дом-паметник на БКП. През 1991 г. при одържавяването на тоталитарната грамада, тя е била оценена на около 14 млн. лв. Колко от тях са погълнати от бандити и времето, тепърва щяло да се изчислява.

"Въпреки че заварихме входната врата миналата сряда, в петък тя пак е била разбита, макар че вече няма какво да се краде”, съобщи изненадан Драчев. Наложило се пак да я заварят, този път още по-солидно заради безопасността на хората, които от любопитство влизали в опасния бункер.