Огнени скулптури и пътеки от свещи обагрят Стоунхендж

Архив Бургас

11-07-2012, 13:14

Снимка:

snimki.pochivka.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Приказното светлинно шоу на древния монумент е планирано за Олимпиадата

Древното светилище Стоунхендж ще се превурне в "светещо приказно място" по повод Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., съобщи Би Би Си. Обектът ще бъде украсен с огнени скулптури, пътеки от запалени свещи и осветяване на древните камъни.

"Огнената градина" е създадена от група  французи под името Compagnie Carabosse. Според екипа, чието дело са различни инсталации из Европа, посетителите ще трябва "да преминат между концентрични кръгове от пламъци" и "огромни огнени топки".

Събитието е част от тримесечния културен празник London 2012 Festival. Организирано е от международния фестивал на изкуствата в Салисбъри. Според директора на фестивала Мария Бота от арт групата са съчетали "точките на компаса, сенките по камъните и усещането за много отлитащи души" и "ще бъде грандиозно".

"Стоунхендж е бил място на празненства в продължение на хиляди години и поради това подобава да играе роля в този голям културен празник", казва главният изпълнителен директор на културната организация English Heritage Саймън Търли.