Смартфонът влезе в дамския гардероб

Архив Бургас

11-07-2012, 13:48

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Освен за практични цели като комуникация, информираност и развлечение, смартфоните могат да бъдат полезни и при избора на вашия моден стил, тоалет или просто казано да отговорят на вечния въпрос „Какво да си облека днес?”

Освен за практични цели като комуникация, информираност и развлечение, смартфоните могат да бъдат полезни и при избора на вашия моден стил, тоалет или просто казано да отговорят на вечния въпрос „Какво да си облека днес?”. 

Ако следите фешън каналите, модните списания и последните визии на известните личности, някои смартфон приложения ще ви държат в течение на световните трендове по всяко време, предава сайтът hicomm.bg.

Идеята е да ползвате телефона като истински моден консултант и да се възползвате от възможностите, които напредналата технология ни предоставя.

Trendabl е мобилна социална мрежа за мода, в която можете да публикувате различни тоалети и да следите съчетания, направени от други хора. Интересното в мрежата е, че има опция за тагване на марката, цената и от къде е закупена.

Така бързо можете да се ориентирате от къде да се сдобиете с някоя дрешка, която ви е хванала окото. Мрежата предлага и възможност за публикуване на коментари и харесвания. В интернет пространството апликацията е известна като „Instagram за мода”, което до голяма степен ни ориентира как е организиран софтуера. 

В Trendabl можете да следите известни дизайнери и модни икони като Мери Кейт, Ашли Олсън, Уитни Порт. Приложението работи под iOS и е безплатно.

Style.com ви държи в крак с модата и представя последните корици на модните списания от Ню Йорк, Милано, Париж и Лондон на екрана на мобилния телефон. 

Чрез безплатното приложение можете да следите най-новите епизоди на телевизионните фешън предавания, да гледате онлайн ревюта и да следите от близо съпките на известните личности и най-нашумелите дизайнери.

Trendtracker е приложение за проследяване на последните новини от модния свят, прогнозиране на следващата модна вълна и експертно анализиране на световните ревюта.

Всичко от световните столици на модата се разисква ежедневно и приложението ви държи в течение дори с най-пикантните страни на провежданите светски събития. Приложението работи под iOS, Android и RIM и е напълно безплатно.

TouchCloset е едно от най-практичните предложения. Чрез него можете виртуално да правите различни комбинации с дрехите от собствения си гардероб.

По всяко време можете да решите как да се облечете и да направите нестандартни съчетания с нещата на разположение. Единственото, от което се нуждаете, е въображение и смартфона ви. Цената на приложението е 10 долара.

След като направите новото съчетание идва моментът да използвате Go Try It On. Независимо дали сте в пробната на някой бутик или вкъщи пред огледалото, онлайн обществото на Go Try It On ще ви помогне да прецените дали изглеждате добре и ще разсее всякакви съмнения относно перфектната ви визия.

Когато нямате дружка за консултация наблизо, снимайте как ви седи тоалета и публикувайте снимката в мрежата на приложението. Гарантирано е че ще получите откровен отговор, тъй като оценката ще дойде от непознати хора, а също така можете да публикувате анонимно чрез специален филтър за снимки. Ако често сте в дилема дали да купите нещо или не, то това е вашето приложение, което освен това е безплатно.

Etsy може да се нарече „алтернативен магазин”, не само защото представлява място за онлайн пазаруване и продаване на креативни, винтидж и ръчноизработени стоки, но и защото голяма част от съдържанието му е предназначено за алтернативния стил на живот.

Дори да нямате желание да го използвате като магазин или място за развиване на малък бизнес, в това безплатно приложение можете да намерите интересни предложения и да съберете идеи как да сътворите нещо. Категориите в мрежата са много – от аксесоари за дома до аксесоари към булчинския тоалет, но всички насочени към handmade стила.

Мобилните приложения на популярни марки са вариантът, чрез който можете да се информирате за последните им артикули, колекции, каталози, препоръки за съчетания и цени на стоките. Сред по-известните в България Zara, Stradivarius, Mango, Oysho, които предлагат мобилни услуги.

Приложения на списания пък са друг вариант да следите и печатните издания, които определят тенденциите в модния свят. Идеи за всичко свързано с перфектната визия от мобилното устройство може да черпите от Cosmopolitan, Elle и Vanity Fair. Списъкът е дълъг и зависи от личните ви предпочитания. Приложенията не са за българските издания, но имат голям набор от мултимедийни материали, които ще ви бъдат от полза.