Свалиха надписа Dedeman от Тримонциум (СНИМКИ)

Архив Пловдив

12-07-2012, 09:59

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Новите сини букви на върха на хотела са “Тримонциум Принцес”

По хладно в 6.30 тази сутрин работници и тежки машини започнаха свалянето на надписа Dedeman от емблематичния за Пловдив хотел Тримонциум.

Името на доскорошния наемател на хотела остава в историята.

Свалените букви са 30, високи са близо 2 метра. Ако старият наемател не си ги потърси, ще ги приберем на склад, казаха от пресслужбата на хотела.

Огромна машина с кран издига новият надпис, който ще е в синьо. На най-високото място на половин вековния хотел от днес ще пише “Тримонциум Принцес”. Буквите са по-високи от човешки ръст. Десетки пловдивчани се спираха на паркинга пред хотела и с любопитство наблюдаваха процеса.

През април предсрочно бе прекратен 10-годишният договор между собственика на „Тримонциум“ Суди Озкан и турската хотелиерска верига Dedeman, тъй като наемателите не изпълнили нито една точка от споразумението. Един от ангажиментите бе да се повиши категорията от 4 на 5 звезди, но за четири години Dedeman не направиха нито една стъпка в тази посока. Това бе капката, която преля чашата на търпението на Суди Озкан и той едностранно прекрати договора за наем.

 Хазартният бос Суди Озкан купи символа на Пловдив – хотел “Тримонциум”, и “Новотел София” през 1998 г. и прибави към имената им “Принцес”. През 2008-а сключи десетгодишен договор за управление на хотелската част с най-голямата турска верига Dedeman Hotels and Resorts International, която управлява над 20 хотела в Турция и чужбина. Озкан запази за себе си управлението на казината.