Жител на с. Вакарел с нелегална "автоморга"

Архив София

12-07-2012, 12:11

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Нелегално се съхраняват 22 коли в с.Вакарел, Ихтиман.

Нелегален пункт за метали беше установен при спецакция в Ихтиманско, съобщиха от ОДМВР - София.

Специализирана полицейска операция по линия на търговията с отпадъци от черни и цветни метали проведоха вчера служители на икономическа полиция към ОДМВР - София, РУП - Ихтиман съвместно с представители на РИОСВ- София, предаде агенция Фокус.

В хода на операцията е бил проверен недвижим имот в с. Вакарел, собственост на В.С. на 53 години от селото. Установено било, че на терена се съхраняват 22 автомобила, 7 от които без регистрационни табели, намерени били части и детайли - джанти, радиатори, диференциални оси, мостове от излезли от употреба моторни превозни средства и около 70 гуми. При проверката инспектиращите констатирали, че В.С. не притежава лиценз за търговска дейност с металните отпадъци, нито разрешително за дейности по отпадъците- събиране, съхранение и предварително третиране чрез разкомплектоване на МПС.

Служителите на РИОСВ са съставили констативен протокол и са издали предписание за почистване на имота и съседните улици от излезлите от употреба коли, без регистрационни табели. На собственика на терена редстои да му бъде съставен акт за установено административно нарушение съгласно Закона за управление на отпадъците