Папуаси-канибали отиват на бесилката, изяли 7 шамани

Новините

13-07-2012, 19:21

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според убийците техните жертви били магьосници и изнудвали за пари и секс бедните селяни

Смъртна присъда очаква 29 канибали, които бяха арестувани в началото на месеца от властите в Папуа-Нова Гвинея.

Задържаните мъже и жени са последователи на канибалски култ, който набира привърженици в джунглата във вътрешността на бедната островна държава в южната част на Тихия океан. Канибалите бяха арестувани по обвинения, че са убили и изяли 7 шамани.

Това стана точно в разгара на изборите в страната, които продължават седмица. Култовите убийства обаче предизвикаха паника и разочарование от властите сред папуасите и избирателите отказаха да ходят да гласуват. Това наложи вотът да бъде удължен с още една седмица.

По информация на полицията, заподозрените убили седмина шамани, изяли мозъците им сурови и сготвили супа от техните пениси, информира Дарик. Членовете на култа вярвали, че така ще придобият свръхестествени способности и буквално ще станат недосегаеми за куршуми. Според убийците техните жертви практикували "сангума" или магьосничество и изнудвали за пари и секс бедните селяни в замяна на свръхестествените си услуги.

Задържаните не смятали, че са извършили нещо нередно и охотно направили пълни самопризнания. Те били обвинени в предумишлено убийство - престъпление, което в Папуа-Нова Гвинея се наказва със смърт. Според полицията в провинцията живеят от 700 до 1000 членове на култа.