Нова мания: влюбени си правят еднакви татуировки

Архив Бургас

15-07-2012, 11:32

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Много двойки решават с тези татуировки да си кажат едно по-различно "обичам те", без какъвто и да е страх от бъдеща раздяла. Много често символът е сърце - половината е на ръката на мъжа, а другата - на жената.

Влюбени масово татуират по тялото си еднакви или допълващи се рисунки. Това е новият начин да кажеш на половинката "обичам те", разказват за последната мода татумайстори.

Предпочитаните места са ръката, рамото, крака или дори на кръста. Рисунката е символ на вричането  един на друг и вечността на любовта, пише в. "24 часа". 

Много двойки решават с тези татуировки да си кажат едно по-различно "обичам те", без какъвто и да е страх от бъдеща раздяла. Много често символът е сърце - половината е на ръката на мъжа, а другата - на жената. Или пък на раменете им. Ще го видите, когато застанат един до друг и се прегърнат. Възможно е това да са допълващи се символи или пък цитат, който започва на едната ръка и продължава на другата. И така - хващането ръка за ръка създава сърце, фразата оживява само когато двойката застане един до друг.

Често татуировките може да са неразбираеми за околните, като изразяват някоя по-интимна закачка между двамата. Така например двойка в Англия си е татуирала на краката образа на тостер с поставена филийка вътре в него. Какво символизира, знаят само те двамата. Често се срещат символи като от пъзел, които влизат един в друг.

Много от звездните двойки също решават да си направят допълващи се татуировки, въпреки че при тях разделите са ежедневие и много често скоро след това се развеждат, коментира в. "Дейли мейл". Най-известният случай е на Анджелина Джоли и тогавашния й съпруг Били Боб Торнтън. Анджелина си татуира "Били Боб" на лявото рамо, а били си слага "Анджи" на десния прасец. След раздялата им Анджелина сменя татуировката с координатите на рождените места на децата й, а Били променя името й на "ангел".

25-годишният манекен от Ню Йорк Брус Раубънхаймер обяснява, че няма нищо фатално в това да си направиш такава татуировка, дори и след това да се разделиш с любимата. Така направили и с неговата вече бивша приятелка. Идеята възникнала като шега съвсем случайно и я осъществили след няколко седмици. Татуирането било знак за любовта им и голямо забавление. Двамата вече не са заедно, но Брус не съжалява. Татуировката го връща към хубавите моменти с неговата приятелка и смята, че е част от миналото му.

Все пак помислете си добре, преди да се решите на такава татуировка, съветват психолози. Не трябва да се забравя, че това е нещо, което трудно се изтрива. Ако все пак решите, следвайте определени правила. Първо, изберете татуировка, която е уникална. Тя трябва да изразява вашата индивидуалност и да е толкова специална, колкото и любовта помежду ви. 

Второ, изберете нещо, което и двамата харесвате. Трябва да обичате татуировката толкова, колкото и партньора си, защото ще я носите, дори и да се разделите с него.

Трето, решете къде ще са татуировките - дали ще се виждат от всички, или ще бъдат на такова място, че ще ги знаете само вие. Това може да е вашата малка тайна - знак, който ще виждате само вие.

Подобни допълващи се татуировки могат да си направят и приятели. Те не са изключение обаче и сред еднополовите двойки. Така че избирайте внимателно символите, за да не бъдат изтълкувани погрешно от околните.