Кой уби повече Левски? Ние или турците?

Архив София

18-07-2012, 00:39

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

И 175 години след рождението на Апостола оставаме рая, но на български султани

Днес се навършват 175 години от рождението на Васил Левски. Последният необруган българин. Последният, на чиито завети уж всички вярват. Глупости, глупости, глупости! Забравили сме всичко онова, за което мечтаеше Апостола, за което си даде живота.

"Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт", завеща ни Дякона.

Това знаете ли какво означава? Жив депутат да не сме оставили! Всички те до един идваха на власт чрез партии, упражняващи деспотско-тиранска власт над народа. Преяждаха с тази власт, докато народът гладуваше. Неприятелите на отечството, работещи под измамния лозунг "Обединението прави силата", продадоха всичко построено, всичко постигнато от този народ - от "БГА" Балкан до "Кремиковци". А накрая предадоха и самия народ. Слава Богу, че днес Левски не е жив, за да гледа новини на турски! Слава Богу, че почива в мир, за да не разбере как един цар-предател се върна и за 300 дни хем си прибра всички имоти, хем ни "оправи". Всички тези депутати правиха едно - работеха срещу демокарцията, събориха републиката. А за такива Левски иска само едно в тефтерчето си: Смърт! Тези, които заслужават тази присъда за обезчестяването на България, ние през 4 години набутваме в Парламента. Значи сме роби. Значи си заслужаваме съдбата.

А Дякона не искаше това. Вижте какво писмо е написал до един богат българин във Влашко: "Г-не, днешният век е век на свободата и равноправието на всички народности. Днес всеки притеснен и потиснат, всеки, комуто тежат робските синджири на врата и който носи жалостното и срамно име роб, е напънал всичките си сили - и нравствени, и физически - и търси случай да отърси от себе си по какъвто и начин да би било робското тегло, да разкъса робските вериги и да отстрани далеч от себе си името роб. [Всеки] иска да живее свободно и да се наслаждава на божията природа, [всеки] иска да бъде човек. Роби сме и ние българите. В нашата татковина върлуват турски разбойници и еничери и нашите долини ечат от робски въздишки и охкания. Но и ние търсим случай да разкъсаме роските вериги, да изгоним далече от земята си турските кеседжии, да подигнем и изградим храма на първата свобода и да дадем всекиму своето".

Сякаш Левски го е писал днес...Само дето ние сме рая. Много по-голяма от онази, която предаде Дякона! И затова се питам чие престъпление е по-голямо. На турците ли дето обесиха Апостола, или на българите, които убиха идеалите му?