Убиец заклал приятелката си с джобно ножче

Архив София

18-07-2012, 08:11

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Излежал присъда за убийство мъж заклал приятелката си с джобно ножче заради ревност.

Останките на 33-годишната Василка Милева от пазарджишкото с. Калугерово - череп, коса и части от скелет, били открити близо до връх Св. Илия между Неделино и село Падина, пише в. 24 часа.

За убийството рано сутринта вчера съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че арестуваният е направил пълни самопризнания.

"Направен е следствен експеримент и той е показал мястото, където е било изхвърлено тялото", уточни още вътрешният министър.

Жената била заклана с джобно ножче, съобщиха запознати. Предполага се, че убийството е извършено през юни.

Задържан за него е 38-годишният Цанко Лазаров от Пловдив. Срещу него е образувано досъдебно производство за убийство.

Той е бил в ареста под тепетата за друго престъпление и признал за убийството, като разказал и къде е трупът на Василка. Предстои да бъде привлечен като обвиняем за убийството. Разпитан е и е задържан за 72 часа от окръжната прокуратура в Смолян, съобщи говорителят й Иван Спиров.

Жертвата Василка Милева, която живеела напоследък в Пловдив, изчезнала още на 19 юни. Била е обявена за издирване, след като бил подаден сигнал в полицията в Пловдив преди няколко дни от предишния й приятел, съобщиха от полицията в Смолян.
Според разследващите Василка живеела с друг мъж, но заминала с Цанко на почивка в Гърция. По пътя обаче се отклонил и заклал жената. Мотивите за убийството се изясняват.

Според една от версиите, разказана в Неделино, Цанко посегнал на Василка от ревност.

Той е осъждан и за други престъпления, включително и за умишлено убийство. През 1993 г. заклал тогавашната си приятелка, с която живеел на семейни начала.
За убийството й бил осъден на 20 години затвор, и вероятно излежал наказанието предсрочно.