Полицейски хайки за бургаски коли в Пловдив

Архив Пловдив

19-07-2012, 11:28

Снимка:

Взривеният автобус на летище Бургас

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Засилено полицейско присъствие в града, стотици израелски туристи летуват в Хисаря

На входно-изходните артерии в града има засилено полицейско присъствие, видя репортер на ПловдивУтре.

На пътен възел "Скобелева майка" полицай са спирали за проверка автомобили с бургаска регистрация.

Повече от обикновено са полицейските патрули и по улиците на града.

Няма сигнали за опасност в Пловдив, каза кметът Иван Тотев. В непрекъсната връзка съм с полицейския шеф ст. комисар Тодор Чонов. Всичко е под контрол, коментира тази сутрин кметът.

Обществените сгради са със засилена охрана - гари, автогари, пощи.

За сградата на община Пловдив и на областната администрация не са взети допълнителни мерки. Двете здания се наблюдават непрекъснато с видеокамери, каза Тотев.

На територията на областта има 500-600 израелски туристи, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Най-много от тях почиват в Хисаря. От снощи около хотелите там има засилено полицейско присъствие.

Всички еврейски обекти в града са поставени под засилено полицейско присъствие заради терористичният акт- обяви пред Радио Пловдив Симантов Маджар – председател на Шалом в Пловдив. Сред тях са читалищата, училищата и синагогите, включително и тези в града. За днес са отменени всички прояви, предвидени в предварителните програми в читалищата към еврейската организация.

Както вече ви съобщихме, мерките за сигурност на летище Пловдив, автогарите, жп гарите и пощенските станции са повишени заради атентата на летище Бургас, съобщиха за ПловдивУтре от Министерството на транспорта.

В охраната на обектите са включени служители на МВР и жандармерията.

Към момента няма засечени подозрителни лица, съобщиха неофициални източници.

Всички граждани, на които им предстои полет, трябва да се явят най-малко 2 часа по-рано на летището.

Днес от летище Пловдив трябва да се осъществят два планирани полета. В 10.25 ч. трябва да кацне самолет на авиокомпания Ryamair от Франкфурт/Хаан. Той ще отпътува обратно в 10.50 ч.

Пловдивският аеропорт работи при повишени мерки за сигурност и поради това достъпът на лицата, посрещащи и изпращащи пътниците, ще бъде ограничен.

Периметърът за свободен достъп е разширен с около 200 метра.