Расистки скандал в президентството! "Стратегия за интеграция на мангалите" взриви нета!

Архив София

19-07-2012, 14:18

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Наказания в президентството! Наричат ромите "мангали" в документ за интеграция!

Президентството ще провери и ще наложи наказания на виновните за гафа във файла за Националната стратегията за интеграция на ромите, съобщиха от пресцентъра му.

По-рано днес в социалните мрежи се разпространи информация, че стратегията е озаглавена NationalStrategyIntegrateMangali, като малко по-късно тя вече беше преименувана на NationalStrategyIntegrateRoms - също некоректно заглавие.

Вижте я обаче ТУК с оригиналното заглавие.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на администрацията на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа, и ще бъдат наложени наказания на виновните лица", написаха от пресцентъра на президента.
 
Оттам заявиха, че от началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на съветите към президента. "Това очевидно носи своите рискове и негативи", продължава съобщението.
 
Администрацията на президента поднесе извинения за случилото се и пое ангажимент "изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция".