Избрани Новини
Цената на плодовете и зеленчуците пада
Поскъпват захар, брашно и кайма
Със сезонното поевтиняване на плодовете и зеленчуците през юни и юли Индексът на тържищните цени пада и тази седмица вече е 1,297 пункта, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. През март нивото на индекса достигна 1,540 пункта.
Оранжерийни домати поевтиняват с 6,8 на сто и се търгуват по 1,09 лв/кг. Краставиците поскъпват с 8,6% - до 0,88 лв/кг. Зелените чушки са с 11,2 на сто по-ниска цена и се търгуват по 1,25 лв/кг. Цената на зелето се запазва 0,68 лв/кг на едро. Пресните картофи поевтиняват с 6,5% до 0,43 лв/кг. Цената на тиквичките се качва с 20 на сто до 0,54 лв/кг.
Ябълките се продават по 1,61 лв/кг. Прасковите поевтиняват 9,4% и се търгуват по 1,06 лв/кг, а цената на дините пада с 20% до 0,36 лв/кг на едро. Пъпешите поевтиняват с 37,1 на сто и се продават по 0,83 лв/кг, а цената на лимоните се качва с 1,6 на сто до 2,49 лв/кг.
Захарта поскъпва с 3% до 2,08 лв/кг. Брашното тип „500” увеличава цената си три стотинки и се продава по 0,91 лв/кг. Яйцата поевтиняват с 0,01 лв. и се търгуват средно по 0,21 лева за брой на едро. Кравето сирене се търгува по 4,63 лв/кг, а кашкавалът тип „Витоша” по 9,81 лв./кг. Олиото запазва цената си от 2,67 лв/л. Каймата поскъпва с 0,02 лв. до 5,00 лева.
Топ Новини