Англичани в страх от Брендо, отказват да свидетелстват

Архив София

24-07-2012, 11:58

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Още не е ясно кога Евелин Банев ще отпътува за Италия.

Двама британски граждани станаха причина днешното заседание на СГС по делото срещу Евелин Банев - Брендо да бъде отложено.

Причината е, че те се страхуват да дадат показания срещу него. Делото за пране на пари срещу Брендо ще бъде на 24 октомври от 9,30 ч. Съдът насрочи и още две дати за заседания, съответно на 15 ноември и на 10 декември, за които Евелин Банев трябва да бъде върнат от Италия,

Все още не е ясна точната дата на отпътуването на Банев за Италия, защото на предишното съдебно заседание беше решено той да бъде екстрадиран след 24 юли. Съдът обясни, че Банев ще бъде в Италия за срок от една година, като италианските власти се задължават да го връщат обратно в България за следващите съдебни заседания.

Съдът докладва, че по изпратени искания до властите в Италия все още не е получен отговор. На днешното заседание трябваше да бъде разпитан свидел по искане на защитата на Банев, но той не беше подсигурен. Защитата и прокурорът бяха единодушни днес да не се дава ход на заседанието. Защитата поиска да бъдат разпитани всички свидетели по делото и след това да се изслушват вещите лица, предаде "Стандарт".