Дрегер засече 5 промила на шофьор заради вода за уста

Архив Бургас

24-07-2012, 09:23

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

38-годишният Леонид Леонидов се връщал от Гърция, когато бил спрян за рутинна проверка за предпазни колани

Шофьор на бус "Мерцедес" бе задържан за 24 часа в ареста на Трето районно управление в Пловдив след като дрегер отчел, че кара 4,79 промила алкохол, предава в. "Труд".

38-годишният Леонид Леонидов се връщал от Гърция в неделя със свой приятел. Той бил спрян за рутинна проверка за предпазни колани от екип на "Пътна полиция" на кръстовището на булевардите "Дунав" и "Васил Априлов" под тепетата.

"Излязох от колата, духнах на дрегера, който отчете почти 5 промила алкохол. Останах като шашнат. Не бях пил, но три-четири минути преди да ми спрат, си изплакнах обилно зъбите с вода за уста, която нося от Гърция. Течността е заблудила дрегера, но ме свалиха от буса, взеха шофьорската книжка и цяла нощ бях в ареста", обясни Леонидов, който в понеделник по обед бе пуснат от полицията.

Разследващите обясниха, че веднага му е направена кръвна проба в болница, която показала 0,25 промила алкохол, което по закон не се наказва. Според лекарите промилите са отчетени от водата за уста, която била с високо съдържание на противовъзпалителни вещества за устната кухина.

"Не съм си позволявал никога да сядам зад волана пил", допълва Леонид. За да бъдат сигурни в изследванията си, лекарите направили още пет допълнителни кръвни проби, показали също 0,25 промила. Срещу Леонид Леонидов е било заведено бързо производство, което е прекратено.

"Дано по-бързо ми върнат книжката и да си отивам в Гърция, където работя, защото там полицаите не спират за щяло и нещяло. Стресиран съм от цялата ситуация, но повече не искам да се занимавам със случая, ама едва ли ще забравя спането в полицията", коментира Леонидов.