91 хил. лв. за Ади, ГЕРБ доплаща останалото

Архив Бургас

24-07-2012, 11:15

Снимка:

архив БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Кметът Димитър Николов обяви, че се очаква извънредно заседание на комисията за лечение в чужбина, която по думите му ще отпусне средства, а партия ГЕРБ ще плати останалата част.

Средствата от фестивала “Бургас и морето” ще отидат за лечението на 19-годишната Ади, реши общинския съвет в Бургас. От фестивала се очаква да постъпят над 91 хил. лв.

Те обаче няма да са достатъчни, за да покрият изцяло лечението на Аделина Коджабашева. В тази връзка от една от групите в местния парламент постъпи предложение средства за доплащане на лечението да дойдат от друг бургаски фестивал.

Евгени Мосинов от БСП предложи остатъка от необходимите за лечението на Ади средства да бъдат пренасочени от осигурените в бюджета пари за фестивала “Спирит ъф Бургас”. Това предложение обаче не събра необходимия брой гласове.

Вместо това кметът Димитър Николов обяви, че се очаква извънредно заседание на комисията за лечение в чужбина, която по думите му ще отпусне средства, а партия ГЕРБ ще плати останалата част. Тъй като обаче към момента все още не е ясно колко точно ще струва лечението на 19-годишното момиче точни цифри не се споменаха.