Продажбата на общинска земя в Банево скара съветниците

Архив Бургас

24-07-2012, 13:05

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Опозицията потърси обяснение кое налага тази продажба в момент на икономическа стагнация.

Предложение за продажба на общинска земя в Банево скара общинските съветници малко преди обедната почивка днес.

Докладна за това бе от кмета Димитър Николов. Групата на НФСБ обявиха, че към настоящия момент и в ситуацията на финансова криза това е неуместно.

Опозицията потърси обяснение кое налага тази продажба в момент на икономическа стагнация. “Някой ще стане ли от администрацията да защити Димитър Николов и да обясни кое налага продажбата на имоти на такива занижени цени”, попита от трибуната съветника Георги Дражев.

От администрацията обясниха, че терените в бургаския кв. Банево, предназначени за продажба, са включени в стратегията за управление на общинската собственост още през месец февруари тази година.

“Догодина февруари като се гледа следващата стратегия за управление на общинска собственост тогава давайте своите предложения.  Тогава е времето и за изказване на мнения”, посъветва опозицията общинския съветник от групата на ГЕРБ д-р Антонио Душепеев.

“Г-н Душепеев вашето изказване ми звучи като обяснение за какво служи топлата вода”, контрира го моментално Валентин Касабов от НФСБ. Видимо раздразнен от изказването директорът на отдел “Общинска собственост” Ташо Желев пък обясни, че оценка на земята в бургаския квартал вече е извършена и то от лицензирани оценители.

”Става въпрос за имот от 300-500 кв. м. Пазарът там е обследван. Взели сме предвид и сделки, които са извършени в последната година. Относно цените, това са първоначални, които започват от 30 евро за кв.м”, допълни Желев.

След това изказване докладната все пак бе гласувана и приета с мнозинството на основно на групата на ГЕРБ. Съветниците гласуваха и приеха още няколко докладни записки свързани с разпореждането на общинска собственост.