Синя зона и в междублоковите пространства по центъра

Архив Бургас

24-07-2012, 16:34

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Общо 24 нови улици, в това число и междублокови пространства в центъра на града влизат в обхвата на синята зона. 

Нов обхват на зоната за краткотрайно паркиране гласуваха преди минути общинските съветници в Бургас.

Този път отпор дадоха от групата на БСП в местния парламент. “Това е едно допълнително облагане на гражданите. Много комсомолски ентусиазирано работим колеги”, обявявайки се против коментира юристът Евгени Мосинов от групата на червените.

Според него трябва да се направи един цялостен анализ на транспортната схема в града и едва след това да се въвеждат в експлоатация нови зони за кратковременно паркиране.

”Това е елемент, който задължително трябва да изпълним”, беше категоричен пък зам. кметът по финанси Красимир Стойчев.  Против предложенията на администрацията за пореден път се обявиха и от НФСБ. Доводите им бяха сходни с тези на съветниците от БСП.

26 гласа “за” обаче бяха достатъчни, за да се приемат новите зони за краткотрайно паркиране. Общо 24 нови улици, в това число и междублокови пространства в центъра на града влизат в обхвата на синята зона. 

Така платени за спиране стават паркинги в междублоковото пространство между улиците:

- ”Юрий Венелин” и „Поп Грую”
- ”Константин Величков” и „Поп Грую”
- ”Костантин Величков” и „Сан Стефано”
- ”Оборище” и бул.”Сан Стефано”
- Адам Мицкевич” и „Димитър Димов
- ”Пробуда” и „Любен Каравелов”
- ”Пробуда” и „Македония”
- "Цар Самуил” и „Христо Фотев”
- ”Христо Фотев” и бул.”Сан Стефано”

В синя зона влизат още:

паркингът на ул.”Христо Фотев”, в междублоковото пространство между ул.”Цар Самуил” и „Македония”, ул. „Странджа планина”, ул.”Константин Величков в участъка между ул.”Странджа планина и бул.”Демокрация”, ул.”Поп Грую” в участъка между „Оборище” и „Демокрация”, ул.”Юрий Венелин” в участъка между „Оборище” и Демокрация”, ул.”Иван Богоров” в участъка между „Оборище” и „Демокрация”, паркинг в междублоковото пространство пред бл.32 на „Демокрация”, между бл.22 и бл.20, пред бл.20, между „Поп Грую” и ул.”Юрий Венелин”, между „Юрий Венелин” и „Иван Богоров”, между ул.”Константин Величков” и „Иван Богоров”