Ягодовци влизат в Пловдив с джипове (+)

Архив Пловдив

25-07-2012, 10:46

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Задействаха и "Общинска охрана". Патрули следят безопасното пресичане на  жп прелеза от 7 до 9 и от 17 до 19 часа

Два джипа превозват пътниците на линия 22 от спирката на пречиствателна станция до ягодовския прелез, който вече е затворен за автомобили. В деня, когато съоръжението бе затворено, община Пловдив забрани линията да продължи обслужването до селата Ягодово, Катуница и Караджово

„Така хората няма да бъдат застрашени от инцидент. Качват се на автомобилите, а те ги извозват до прелеза. Там ще ги чака служител на община "Родопи", който ще следи за безопасното им преминаване през прелеза“, каза за ПловдивУтре кметът на "Родопи" Пламен Спасов. Организацията ще се запази, докато не се разреши въпросът с последната спирка и докато хората трябва да вървят пеша.

"Служители на ОП "Общинска охрана" ще следят за безопасното пресичане на пътниците през жп прелеза по разпореждане на кмета на Пловдив Иван Тотев. Патрулите ще дежурят в пиковите часове, когато пътуват най-много хора - от 7 до 9 часа и следобед от 17 до 19 часа", съобщи за ПловдивУтре зам-кметът Александър Държиков.

Позицията си за линия 22 и защо се стигна до абсурдната ситуация с вървенето на пътниците пеша две спирки Пламен Спасов планува да обясни на пресконференция утре. Той твърди, че "Родопи" не държи линията да продължи да се движи до селата Ягодово, Катуница и Караджово. „Нужно е само последната спирка да е тази на пречиствателна станция. А Родопи и Садово ще поемат извозването на пътниците до селата“, добави Спасов.

Пред колеги кметът на Пловдив Иван Тотев коментира, че от години било известно, че съгласно европейски проект предстои затваряне на жп прелеза. От началото на юли се е знаела конкретната дата, когато ще случи това. По думите на Тотев администрацията на "Родопи" е трябвало да предприеме мерки за осигуряване на транспорт на своите граждани.